Omgaan met een BDE

Hoe ga ik om met mijn bijnadoodervaring?

Veel mensen die een bijnadoodervaring hebben gehad weten vaak niet hoe ze daar mee om moeten (of kunnen) gaan. Dat is niet zo verwonderlijk als je bedenkt wat ze hebben meegemaakt.

Verder is het heel belangrijk om je te verdiepen in de literatuur. Op deze website vindt je ook een literatuurlijst. Er zijn best veel mensen die een bijna dood ervaring hebben gehad en de meesten ervan weten al welke weg ze moeten gaan in het leven. Het zal een innerlijke weg zijn, een innerlijke weg naar verdieping en als je die hebt bereikt dan zal je een voorbeeld zijn voor je omgeving!

De weg die je moet afleggen kan echter wel een lange weg zijn. Volgens Phyllis Atwater, een belangrijk schrijfster en onderzoeker van de bijnadoodervaring, kan deze weg wel 7 jaar duren voordat iemand een bijnadoodervaring bij zichzelf geïntegreerd heeft. Hoe lang dit voor jou zal duren is sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Het zal ook mede afhangen van hoe snel je kennis kunt opnemen en begrip krijgt van jouw eigen bijnadoodervaring; ook welke mensen je in je leven tegenkomt kan van belang zijn, mensen met wie je goed kunt praten en die je verder kunnen helpen zullen bijdragen aan je ontwikkeling in deze.

Wilt u met andere mensen praten die ook een BDE hebben gehad dan kunt u contact met stichting Merkawah opnemen, wij zullen dan voor u een mede BDE’er contacteren die dat graag met u zouden willen doen.

Website Stichting Merkawah

Een andere optie is om contact op te nemen met Sabine van den Bulk, zij heeft zelf ook een BDE meegemaakt en begeleidt mede BDE’ers in haar eigen praktijk:

Website Sabine van den Bulk

Meer informatie over haar kun je hier Hulpvragen en onzekerheden bij BDE in het leven lezen op onze pagina die daar speciaal voor in is gericht.